Pandekager med asiatiske grønsager
Trænger du til lidt let mad kunne du byde på disse pandekager med krydrede sprøde grøntsager. Det giver en god smag at bruge sesamolie til grøntsagerne. Den er også god i dressinger til salater, så du kan roligt købe en flaske.PANDEKAGER MED ASIATISKE SESAM- GRØNTSAGER
50 g grahamsmel (ca. 1 dl)
85 g hvedemel (ca. 1 ½ dl)
2-3 æg
2 ½ dl mælk
1 spsk. olie (majs e.l. anden let olie)
Fyld:
6-8 nye gulerødder
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler .
1-2 bdt. forårsløg
1 lille frisk chili
Sådan renser du chili .
1 ½ spsk. sesamolie eller nøddeolie ( fås i større supermarkeder)
1 spsk. sukker
2 spsk. kinesisk soja eller Teryiakisauce
2 spsk. sesamfrø evt. letristede
evt. 1-2 spsk. sherry hvis du har det
Pisk dejen til pandekagerne sammen og lad den hvile 1/2-1 time. Bag 8 tynde pandekager. Færdigkøbte usødede pandekager kan også bruges.
Skrab gulerødderne og skær dem i tynde strimler, ca. 5 cm. lange. Rens forårsløgene og skær også den i korte tynde strimler. Kom olie på en dyb pande og svits grøntsagerne et kort øjeblik. De skal kun lige blive bløde. Drys sukker over, vend rundt og tag dem straks af. Kom soja og evt. sherry på og kog det let sammen. Rens chilien og snit den meget fint. Vend den i saucen. Hæld saucen over grøntsagerne eller vend dem i. Drys med sesamfrø og giv pandekagerne til.
Opskrift: Susanne Palmqvist