Sprængt andebryst med nye grøntsager
Vælg de grøntsager du bedst kan lide til det sprængte andebryst og smag saucen til med enten dild eller fintrevet peberrod.SPRÆNGT ANDEBRYST MED NYE GRØNTSAGER (4 personer)
2 stk. andebryst, fersk eller optøet
2 spsk. groft salt
1 spsk. sukker
lidt tørret timian
lidt persillestilke
1 gulerod
lidt hele peberkorn
ca. 4 dl siet suppe
1 dl creme fraiche 18%
1 lille spsk. majsstivelse
lidt citron eller limesaft
friskrevet peberrod efter smag (fintrevet)
evt. salt og peber
grøntsager efter smag, f.eks.: gulerødder, grønne asparges, sukkerærter
Tør andebrysterne godt af og prik et par huller med en stegegaffel eller kødnål. Gnid med salt, sukker og timian. Læg kødet i et fad, dæk til og lad det trække 1 time. Skyl det og kom det i en gryde med koldt vand der lige dækker. Bring i kog og fjern skummet. Kom renset gulerod, persillestilke og peberkorn ved. Kog ved svag varme 20 minutter. Sluk og lad det trække i lagen 10-15 minutter. Tag kødet op og hold det varmt tildækket. Si suppen, kom den tilbage i gryden og bring den i kog. Pisk cremefraiche med majsstivelse og pisk det i. Smag saucen til med citronsaft, peberrod, og evt. salt og peber. (Den kan spædes med lidt grøntsagsvand hvis den er for kraftig.) Kog grøntsagerne lige møre. Skær kødet i skrå stykker og server med grøntsagerne og saucen henover.
Opskrift: Susanne Palmqvist