Ristede pølser med varm majssalat
Hvis dine børn hører til dem der plager om pølser og pommes frites, kunne du prøve at serverer nogle gode grove pølser i denne version i stedet. Den varme majssalat har en mild smag og er sødlig med både peberfrugter og forårsløg. Og så er den meget sundere end før omtalte tilbehør! Du kan evt. selv krydre den mere efter jeres egen smag. Ketchup eller chilisauce kan sagtens spises til, gerne sammen med et stykke rugbrød.RISTEDE PØLSER MED VARM MAJSSALAT (4 personer)
8 grove pølser
evt. 10 g smør til stegning
2 bdt. forårsløg
2 peberfrugter
Sådan renser du en peberfrugt .
10 g smør
1-2 ds. majskerner á 340 g
salt og peber
1 bdt. purløg
Tilbehør: rugbrød, ketchup eller chilisauce, courgetter i tynde bånd
Rids pølserne i rudemønster med en skarp kniv, men endelig ikke for dybt. De åbner sig under stegningen. På teflonpande behøver du ikke fedtstof. Rist pølserne ved jævn varme i lidt eller slet intet fedtstof. De skal være sprøde og gennemvarme. Snit forårsløgene i skrå stykker. Skær peberfrugterne i terninger. Rist begge dele på en dyb pande i lidt smør 2-3 minutter. Kom majsene i (uden væde) og vend det hele godt sammen. Krydr med salt og peber og vend snittet purløg i. Gem lidt til pynt. Server salaten til de ristede pølser og kom et drys purløg over. Skræl en courgette i tynde strimler a la spaghetti og læg dem ved hver portion.
Opskrift: Susanne Palmqvist