Pasta med skaldyr
Pastaretter er som regel nem og hurtig mad, og denne er ingen undtagelse. Køb en god kvalitet pasta, enten frisk eller en tørret pasta med æg (du kan kende dem på den ret gule farve). Pastaen her indeholder løg og porrer, sammen med rejer og kammuslinger (som ofte fås frosne til en rimelig penge) ovenpå en cremet let karrysauce. Du kan også bruge andre skaldyr, hvis du synes.PASTA MED SKALDYR (4 personer)
300-400 g båndpasta (tagliatelle)
1 stor eller 2 små porrer
Sådan snitter du porrer i julienne .
3 rødløg
Sådan hakker du et løg .
1 spsk. olie
1 pose frosne rejer (200 g)
1 pose frosne kammuslinger (200 g)
1 bdt. persille
sauce:
1 meget lille løg (skalotteløg)
1 dl fiskebouillon
½ dl tør hvidvin
½ tsk gurkemeje
½ tsk. karry
1 ½ dl piskefløde
1-2 tsk. majsstivelse eller lidt lys saucejævner
Lav først saucen og hold den varm: Hak løget fint og kog det sammen med bouillon, vin, fløde og krydderier 5-10 minutter. Jævn den let og smag til med salt og peber. Skær porrerne i fine strimler (julienne) og løgene i tynde både. Hak persillen. Varm olien op på en dyb pande og svits løg og porrer 3-5 minutter til de er gyldne og lidt sprøde. tag dem af. Kom rejer og kammuslinger på og svits til de lige er gennemvarme. Drys med persille, salt og peber. Kog imens pastaen i saltet vand med lidt olie i, og lad den dryppe godt af. Bland straks saucen med porrer og løg og server med de ristede skaldyr ovenpå.
Opskrift: Susanne Palmqvist