|
|
|
Gastronomer bruger gas
Gas gør madlavningen nemmere og mere energirigtig.
Her kommer en række gode råd, som gælder ?kokke? af alle slags.
Du får 7 dejlige opskrifter, som alle med fordel kan laves på gas, men som under alle omstændigheder smager skønt, giver nye smagsoplevelser og er gode for øjnene. Så hold dig ikke tilbage med at prøve dem.
Gas er rigtig god til madlavning, fordi man hurtigt kan skrue op og ned for den. Og der er god økonomi i gas, fordi man ikke bruger mere energi end man behøver. Miljøet foretrækker også gas, da CO2 udslippet er ganske lille.
Hvad enten du bruger el eller gas, så brug disse råd for at spare energi og tid.
God fornøjelse med madlavningen.
| Gode råd, som gælder alle ?kokke?
? Læg låg på gryden og spar 30% energi
? Skær ned på vandet og spar op til 30 % energi
? Bring i kog ved højeste blus/trin og skru derefter ned
? Kog, hvis det er muligt, frem for at stege i ovnen
? Tø maden op inden tilberedning
Energiforbruget er op til 50% højere, når fx koteletterne er frosne før tilberedning
LÆKKER MAD OVER GAS
| Fisk er sundt, det ved vi godt, men vi spiser stadig ikke nok i forhold til anbefalingerne. Her er en sund og velsmagende opskrift, som vil hjælpe på ?fiske-regnskabet?. Prøv at lave den honningmarineret laks, anret den på grøntsager med kartofler ved siden af. | Skal det gå hurtigt og stadig være lækkert kan vi varmt anbefale lynstegte grønsager med andebryst. Tilsæt sherry, abrikos og ingefær. Med tre så gode ingredienser garanterer vi en pragtfuld og nem ret til hverdag og fest. Denne ret skal prøves. | Marokkansk gryderet tager måske nok lidt længere tid at forberede, men det er det hele værd. Kanel, ingefær, safran og frisk koriander giver retten sit eksotiske præg. | Har du været i Indonesien vil du måske kende til denne skynde ret Nasi Goreng, som bør spises med pinde, hvis du altså har evner og tålmodighed til det. Retten smager dog under alle omstændigheder skønt. | Er du mere til vore hjemlige medkultur, kunne du starte en dejlig weekend med en lammeculotter mad ratatouille. Drik en god, let krydret spansk eller sydfransk Minervois til, og du vil få en mindeværdig oplevelse. | Crepes Sûzettes med Grand Marnier og sukker er en himmelsk oplevelse. Er de i øvrigt bagt papirs tyndt, flamberet og drysset med mandelsplitter vil fornøjelsen næsten ingen ende tage. Bag dem straks. | Til sidst en opskrift på en super hurtig, sund og flot ret, nemlig mørbrad med grøntsager. Så har du travlt en aften, så prøv denne ret og lad dig overraske af, hvor nemt du kan lave sund og lækker mad med mange grønsager. | Klik ind på www.frb-forsyning.dk eller ring til os på tlf. 38 18 52 24 og få flere energitips.
|
|