VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Præsten og kogejomfruen

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 
Præsten og kogejomfruen


Et utraditionelt samarbejde mellem præsten Poul Joacim Stender og madskribenten Susanne Engeltoft Rasmussen har resulteret i denne usædvanlige kombination af kultur og mad.

Vi har fået lov at bringe nogle af opskrifterne her på Madkanalen og har selvfølgelig valgt nogle der netop passer til denne årstid ?op mod julen.

Hvor er lidenskaben i køkkenet ? Vi bygger samtalekøkkener. Men har aldrig tid til at tale med hinanden fordi vi skal arbejde uafbrudt for at få køkkenet betalt.

Vi køber den ene smukke kogebog efter den anden og bladrer fascineret i opskrifterne mens vi drømmer om den dag, hvor vi får tid til at lave pragtfulde måltider som skal indtages uendeligt langsomt med vore kære. Vent ikke for længe. Udskyd ikke livet.

Præsten & Kogejomfruen er mere end en spændende og anderledes kogebog der vil have begæret ned i gryderne igen. Bogen er et oprør med de rædselsfulde historier om sygdomme, priser og fedtprocenter der fortælles om mad. Det er ikke ligegyldigt hvilke fortællinger vi tygger i os. Maden tager smag efter dem.

Med ?Præsten & Kogejomfruen? er der indgået en poetisk alliance mellem kirke og køkken, himmel og jord, der gør måltidet til en ophidsende forsmag på evigheden.

Bogen er et sansehav af spændende historier, indbydende madretter og fantastiske og stemningsfulde billeder. Bogen indeholder opskrifter til hele det hellige år og til livets store mærkedage. Hver ret præsenteres på et opslag med opskrift på den ene side og foto på den anden.

Bag kogebogen står præsten Poul Joachim Stender som skriver smukke poetiske fortællinger og saftig tekst til retterne og madskribenten Susanne Engelstoft Rasmussen der har lavet nutidige opskrifter, hvor årets farver og fortællinger indgår. Billederne er taget af fotograf Lars Kaslov.
Ved siden af kalender året ruller et andet hjul. Det hellige år.
Dette år griber stærkere ind i vor livsrytme end vi vil vedkende os.
De fleste af os holder fri på helligårets mange mærkedage.
På en og sammen tid befinder vi os i to tidshjul der glider ind i hinanden som to elskede i et hedt favntag.
Dette år starter med advent.
Advents liturgiske farve er lilla og derfor indeholder opskrifterne lilla ingredienser som f.eks. aubergine, figner og brombær. Desuden opfordres der til at drikke pinot noir i denne periode.

Her er der forslag til en 3 retters menu: Forret: Aubergineruller med pistacie, fetaost og basilikum

Hovedret: Andebryst med brombærsauce

Desserten: Fignert i rødvinslage med kardemomme

Julen er en af de få af årets mærkedage vi alle kender. Vi har smagt på den og ved, hvordan den smager og lugter af andesteg og ris a la mande. Derfor de klassiske retter i ny fortolkning: Appelsinglaseret and med kornsalat og gedeostcreme

Og til dessert en: Ris a la mande med marcipan og figenkompot

Kogebogen giver ikke bare forklaring på de kirkelige højtider, den giver indlevelse og forståelse, og ikke mindst stor gastronomisk oplevelse og glæde.

Forlaget Unitas
Bogen er på 267 sider
indbundet og koster 298,00 kr