Lammekød er nemt at tilberede og let at få mørt. Det egner sig fremragende til grillen. Før i tiden kunne det være lidt af en prøvelse at servere lammekød. Mange mennesker mente, at det smagte af uld og var for fedt. I dag er det kun unge dyr som kommer i butikkerne, og derfor er der ingen problemer med hverken uldsmag eller overflødigt fedt. |
Herhjemme kan man købe mange typer lammekød. Lige fra det lækre, danske spædlam som har en ret kort sæson ? nærmest kun fra påske til pinse ? og til den klassiske, dybfrosne kølle fra New Zealand som bliver fremragende, når bare den får lov at tø helt op meget langsomt. Gerne i køleskab over et par dage. Lammekød egner sig også glimrende til marinering, og røget lammekølle i tynde skiver, serveret med for eksempel friske, grønne asparges, er en delikatesse som egner sig fint både til picknickkurven eller fest-buffeten. Bestil den hos slagteren i god tid. |
Hvidløg er den gængse følgesvend til lammet, men der er masser af andre muligheder. Se for
eksempel opskriften påLammebov med tomat og olivensauce
eller brug det hakkede lammekød til krebinetter med myntegulerødder
|
Lammeculotten er en temmelig ny udskæring. Den er ikke stor og er derfor hurtig at tilberede ?
både i køkken og på grill. Prøv at servere Lammeculotten med pasta og tomat-sennepscreme til |
Skal det gå rigtig hurtigt er lammeschnitzlerne ideelle ? og igen er grillen en fin tilberedningsmåde.
Lammeschnitzler med stegte rodurter
men skift eventuelt rodurterne
ud med en frisk blandet salat og et godt brød, så er retten mere sommerlig.
|
Selvfølgelig får du også opskriften på en rigtig Lammekølle med ratatouille . Hold i øvrigt øje med lammeopskrifterne. Vi er i gang med at producere et par video-
instruktioner, så I kan se, hvordan en kølle kan udbenes, og hvordan kødet skæres rigtigt ud. |
God fornøjelse med lammeopskrifterne. |