|
|
|
Idéer til forårets mad og samvær
Det er nu, foråret virkelig kan mærkes.
Lysere dage ? grønt som pibler frem overalt.
Det er nu de spæde skud til årets ukrudts-middage kan findes mellem vissent løv.
For eksempel haveejernes evige plage: skvalderkålen.
Stuvet skvalderkål
eller
Pastaslat med ukrudt
og prøv også
Salat med mælkebøtte | Det er også tiden, hvor man kan hygge sig om et bål,
og hvor gløderne bagefter kan bruges til snobrødsbagning eller kartoffelristning ?
for slet ikke at tale om årets første grillpølser.
En tur til den nærmeste hønsegård for at købe friske landæg er en sikker succes ?
ligesom årets første små, uldne lam vækker begejstring.
Hvis børnene er med, skal det nok ikke nævnes,
at lammene ikke alene er yndige at kigge på,
men også smager helt vidunderligt når de blir lidt større.
Se nogle af vores mange lammeopskrifter her
for eksempel:
Lammekoteletter med gulerødder i yougurt
Lammeculotte med sennepssauce
Nudler med lam
| En frisk spadseretur på havnen kan ende hos fiskemanden,
hvor nyrøgede sild eller makrel heldigvis kan erhverves for rimelige penge.
Prøv en dejlig
Røget sildesalat med ristet
rugbrød
eller den klassiske Bornholmersalat
Bornholmersalat
Stenbideren er også i sæson ? hannen er bedst røget,
mens hunnen ? kvabsoen ? har masser af rogn.
Der er mange måder at bruge rognen på ?
skønt at spise helt klassisk på sprødristet toast med lidt creme fraiche,
citronsaft og finthakket rødløg på toppen,
men prøv også f.eks.
Broccolisuppe med stenbiderrogn
Bagte kartofler med stenbiderrogn
| Der er altså masser af aktiviteter at kaste sig over på ferie-eller fridage.
Vi har valgt nogle dejlige, lette retter at sætte på frokostbordene.
Rigtig god fornøjelse.
Tekst: Tina Blomgreen
|
|