VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Idéer til forårets mad og samvær

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 
Idéer til forårets mad og samvær


Det er nu, foråret virkelig kan mærkes. Lysere dage ? grønt som pibler frem overalt. Det er nu de spæde skud til årets ukrudts-middage kan findes mellem vissent løv. For eksempel haveejernes evige plage: skvalderkålen. Stuvet skvalderkål eller Pastaslat med ukrudt
og prøv også Salat med mælkebøtte

Det er også tiden, hvor man kan hygge sig om et bål, og hvor gløderne bagefter kan bruges til snobrødsbagning eller kartoffelristning ? for slet ikke at tale om årets første grillpølser. En tur til den nærmeste hønsegård for at købe friske landæg er en sikker succes ? ligesom årets første små, uldne lam vækker begejstring. Hvis børnene er med, skal det nok ikke nævnes, at lammene ikke alene er yndige at kigge på, men også smager helt vidunderligt når de blir lidt større. Se nogle af vores mange lammeopskrifter
her for eksempel:
Lammekoteletter med gulerødder i yougurt
Lammeculotte med sennepssauce
Nudler med lam

En frisk spadseretur på havnen kan ende hos fiskemanden, hvor nyrøgede sild eller makrel heldigvis kan erhverves for rimelige penge. Prøv en dejlig Røget sildesalat med ristet rugbrød
eller den klassiske Bornholmersalat Bornholmersalat
Stenbideren er også i sæson ? hannen er bedst røget, mens hunnen ? kvabsoen ? har masser af rogn. Der er mange måder at bruge rognen på ? skønt at spise helt klassisk på sprødristet toast med lidt creme fraiche, citronsaft og finthakket rødløg på toppen, men prøv også f.eks. Broccolisuppe med stenbiderrogn Bagte kartofler med stenbiderrogn

Der er altså masser af aktiviteter at kaste sig over på ferie-eller fridage. Vi har valgt nogle dejlige, lette retter at sætte på frokostbordene.
Rigtig god fornøjelse.

Tekst: Tina Blomgreen